Skip to content

ACTES DEL III SIMPOSI SOBRE TEATRE INFANTIL I JUVENIL

Setembre 25, 2011

El passat 14/10/2010, al Teatre de la plaça Cívica de la UAB, va tenir-hi lloc el III Simposi sobre el Teatre Infantil i Juvenil. Estava impulsat pel grup de teatre Bambalina de Cerdanyola del Vallès i la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, i coordinat pel Grup de Recerca en Arts Escèniques (GRAE) de la UAB i el departament de Filologia Catalana de la mateixa Universitat. Aquests simposis, de realització biennal (el següent serà l’any 2012) són monogràfics, és a dir, tracten cada any sobre un aspecte concret de l’àmbit que els ocupa. Així, l’any passat, i sota el significatiu títol de Si l’emperador va nu!, manllevat directament del famós conte d’Andersen, s’hi va parlar de la percepció que tenen els infants coam a espectadors de dansa i teatre.
.
Doncs bé, ara fa un parell de dies, divendres 23/09/2011, i en el marc del FIT (Festival Internacional de teatre Infantil i Juvenil) organitzat pel grup Bambalina i l’ajuntament de Cerdanyola, es va presentar públicament el llibre que inclou les actes del Simposi. Concretament, s’hi recullen les conferències, ponències i comunicacions que van tenir lloc durant la trobada, acompanyades de les valoracions dels organitzadors i d’algunes col·laboracions expressament demanades a diversos professionals, teòrics i altres persones vinculades d’una manera o altra amb el teatre infantil i juvenil. És en aquest darrer apartat que, en tant que dramaturg que ha escrit per a aquests sectors de públic, i també com a assistent al Simposi, vaig tenir la gran satisfacció que el doctor Francesc Foguet, membre del GRAE, em demanés un escrit per al llibre. Escrit que finalment s’ha titulat Espectadors de continuïtat.
.
A banda d’això, hi ha un aspecte al que em complau especialment fer referència, i és el pes específic que Osona ha anat adquirint en tot allò relacionat amb el Simposi. Més enllà del fet anecdòtic del meu escrit, aportat, per dir-ho així, “des de fora”, trobem que el gruix del llibre, el que recull específicament les “actes”, delata la presència significativa de gent de l’entorn de la UVic, que d’aquesta manera hi du a terme una important col·laboració. Per començar, una de les tres persones organitzadoers del Simposi, juntament amb l’esmentat Francesc Foguet i Núria Santamaria, és el professor de la UVic Jordi Auseller, germanòfil confès i ànima dels intercanvis entre els sectors del teatre infantil i juvenil de Catalunya i Alemanya. La Ponència principal, titulada La percepció del teatre durant la infància, va anar a càrrec d’un altre professor de la UVic, Àngel Serra; i finalment, sota el títol La potencialitat del teatre: reflexions des de la pedagogia, hi trobem la tercera aportació amb segell UVic, una comunicació presentada pel professor Antoni Tort. Ah, sí… i tot plegat, posat en solfa per Eumo Editorial.
.
Així doncs, el mateix dia que el teatre Atlàntida de Vic acollia la presentació pública de la plataforma Osona per la independència, que omplia dues sales i encara deixava gent al carrer, la població de Cerdanyola del Vallès acollia una mostra més de la vitalitat de la nostra comarca. Crec que ens en podem sentir orgullosos…
Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: