Skip to content

PIULADES

gener 27, 2013

twitter

Dijous passat, dia 24, escoltava un programa de ràdio d’una emissora osonenca, que té una secció dedicada a “piuladors” comarcals. Hi acostumen a recollir, amb certa freqüència, algunes de les meves piulades. Aquell dia, en llegir-les, el periodista que en fa la selecció em va qualificar com “un especialista en la matèria”. Val a dir que la matèria en qüestió era la crítica envers un partit independentista català que, ja ho avanço, no és el mateix on milito jo.

Fa mig any, el juliol de 2012, vaig escriure un article en aquest blog relacionat amb el mateix periodista i el mateix partit polític, en el que comunicava la meva intenció de deixar d’escriure articles i participar en tertúlies, tant al diari com a la televisió on treballa el periodista. Malgrat tot, i encara que la temàtica de les piulades de l’altre dia estigués més o menys relacionada amb tot allò, no em considero “un especialista en la matèria”. De fet, des d’aquell mes de juliol que no havia tornat a criticar aquell mateix partit. Ni tan sols durant la campanya electoral, quan és més fàcil deixar-te anar. Fins i tot recordo haver demanat disculpes per una piulada que podia semblar agressiva. Tenia molt clar aleshores que l’objectiu del 25N era aconseguir un gran resultat per a l’independentisme en el seu conjunt, i que calia evitar baralles. I si ara he fet piulades destinades a aquell partit ha estat degut al seu posicionament davant la Declaració de Sobirania del Parlament. Òbviament, cadascú pot pensar el que vulgui,però jo crec que en aquest cas l’objectiu era tornar a treure un gran resultat, i que per tant es van equivocar. I per això n’he parlat aquests dies. Mig any més tard, hi insisteixo.

Però m’estic desviant del tema. Tornem a les piulades recollides a la premsa. No n’hi ha només a la ràdio. El diari germà de l’emissora també té una secció de recollida de piulades, de la que he desaparegut gairebé del tot. Abans del juliol hi era molt present. De fet, resultava excepcional que acumulés tres setmanes seguides sense sortir-hi. Ho recordo perquè quan això passava li ho comentava, en broma, al periodista, a qui en el món tuitaire vaig batejar com a #triapiulades. He de dir que ho trobo força lògic. Si algú et diu que no vol escriure més al teu diari, és normal que tu tampoc no hi recullis res del que ell diu. Diferent seria si parléssim de notícies en les que hi estàs relacionat, però si ens referim estrictament a seccions d’ “opinió” -i les piulades no deixen de ser-ho- seria molt hipòcrita per la meva part queixar-me que em tracten de la mateixa manera que jo tracto els altres.

És per això que m’hauria de sorprendre quan excepcionalment, molt excepcionalment, el periodista encara em fa sortir al diari. Jo, francament, no ho faria. Però no em sorprèn. Han estat escassíssimes excepcions, que es podrien comptar amb els dits d’una mà i  encara en sobraria algun, i en tots els casos hi ha hagut un denominador comú: són piulades en les que es podria interpretar que em desvio de la ortodòxia del meu partit, i que algú, el periodista en aquest cas, pot considerar susceptibles de generar-nos algun tipus de divisió interna. Una divisió que, indirectament, podria beneficiar l’altre partit independentista, amb qui se suposa que ens disputem una part de l’electorat.

Ja, ja sé que algú creurà -o seguirà creient- que veig fantasmes arreu. Potser sí, però deixeu-me reproduir els dos últims casos als que faig referència, a veure si amb els exemples m’explico millor.

14/12/2012

He vist,a les 05:50, un cotxe de la @gurbanavic fent la ronda per #Vic. És de lloar, però calia que entressin al c.Nou en direcció contrària?

El contingut de la piulada és clar, però el quid de la qüestió rau en el fet que la guàrdia urbana de Vic forma part de la regidoria de Convivència i Seguretat, el titular de la qual, en Joan Ballana, milita al mateix partit que jo. Tot i que em consta que a en Joan la piulada en qüestió li va agradar per allò de la trasnparència, no puc evitar pensar que el periodista va creure que es podia interpretar com una crítica meva envers la feina del meu partit a l’ajuntament. I que per això la va publicar.

17/01/2013

Hi ha coses que no suporto, com ara @josepanglada. Molt ocasionalment, també em passa amb algunes persones.

Em sembla que el contingut també és més que clar. I en aquest cas, el truc és el següent: els pressupostos de l’ajuntament de Vic per al 2013 es van aprovar amb els vots de tres partits, entre ells els del meu i els de PxC. No en parlaré, perquè l’article no va d’això. Però un pronunciament meu tan directament en contra d’aquell personatge a qui qulifico de “cosa”pot haver dut el periodista, i n’estic convençut que ha estat així, a creure que es pot interpretar com una altra discrepança entre qui això escriu i el partit on milita.

Conclusió: no sé si el tòpic que diu que no t’has de barallar mai amb la premsa és cert o no, però el que resulta innegable és qui té la paella pel mànec. M’hauria agradat que el periodista m’hagués respost amb la mateixa moneda, ignorant-me com jo els he ignorat a ells, si més no a nivell públic, però no ha estat així. He de dir, pel que fa a aquestes dues piulades -i a alguna altra- que vaig endevinar que me les publicarien abans que això passés. Podria dir el mateix dels escassíssims RT que em fan. És a dir: sé, no des d’ara sinó de fa ja temps, que estic en desavantatge. Que si no vull que juguin amb les meves paraules sense poder-me defensar, me les hauria de callar. És evident, però, i qui em coneix ho sap, que això no ho faré mai.

Tinc les de perdre doncs, però em queda un consol: deixar clar que me n’he adonat. Que no ens mamem el dit, vaja.

Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: