Skip to content

Blog de campanya 2: SIMULACRE A LA PLAÇA ST. JAUME

Novembre 5, 2012

Les estelades treuen el cap entre el grup que escolta les explicacions de l’equip de gravació de l’espost electoral d’ERC

De fet no era un simulacre sinó una gravació, tot i que aviat veureu per què en dic així. 

Unes hores abans, a les 12 del migdia i a la plaça del Pi de Barcelona, havíem presentat el programa electoral d’ERC, tot aprofitant per fer-nos la foto de família de la candidatura de la circumscripció de Barcelona. Ens varem situar a les escalinates que donen accés al saló del Tinell, i no vaig poder evitar un calfred. Allí mateix, en aquells graons –ves a saber si en el mateix que trepitjava jo- l’antic pagès de remença Joan de Canyamàs, original del llogarret de Canyamars, al municipi de Dosrius, va atemptar contra la vida de Ferran el Catòlic. Un collar va evitar miraculosament que la punyalada al coll reial acabés de fer el fet. Canyamàs va ser titllat oficialment de boig però, malgrat això, fou turmentat i executat per esquarterament. 

I després, a les 2 de la tarda, la gravació esdevinguda simulacre. Es tractava de filmar l’espot electoral d’ERC per a la campanya del 25N. Hora i mitja repetint insistentment la caminada de diversos grups de gent per la plaça. Com que òbviament aquesta no estava tallada, la irrupció d’espontanis esdevenia inevitable: ciclistes, turistes i tots els istes que us pugueu imaginar. Finalment, un cop feta la feina grossa, dos grupets ens hi varem quedar una estona més per simular una entrada, estelades i crits d’independència en mà –i el meu puny enlaire, ja que no duia bandera-, per la porta principal del palau de la Generalitat. Arribàvem fins el mateix llindar de la porta, i ens aturàvem… a tocar de la cara del mosso de guàrdia, a qui no semblava que la cosa fes gaire gràcia. Com més cops repetíem l’acció, mes se li endurien les faccions. Em sembla que l’home no serviria per a guardià de garita londinenca. 

I aquí és on arriba el simulacre. Quan ens aturàvem davant del mosso i giràvem cua hi afegíem, de collita pròpia, un “Aiiiii…..” amb intencions de “gairebé!”. Jo vaig dir: ”És un assaig general per al dia 26”. Algú va respondre: “El 26? I per què no el 25 a la nit?” 

Aquesta és, doncs, la qüestió: no és que els quatre gats que fèiem el “simulacre”, i ni tan sols ERC com a partit hàgim d’”ocupar” Palau el dia 25… però qui diu que la ciutadania no sortirà al carrer si hi ha hagut un resultat espectacular en nombre de diputades i diputats partidaris dels referèndum? O és que algú creu que la societat civil ja ha enllestit la seva feina? La millor garantia que el procés arribarà a bon port és justament que el carrer es manté vigilant i actiu. I estic convençut que el dia 25 a la nit en tindrem una nova mostra. I aleshores ja no serà un simulacre. 

I tot plegat, matí i tarda, salpebrat de comentaris entorn del manifest del suposats 300 intel·lectuals federalistes. He fet, al twitter, un parell de piulades sobre el tema que han tingut un cert ressò. Per acabar, les reprodueixo tot seguit: 

–           Pepi, Luci, Bom y otros federalistas del montón: españoles al borde de un ataque de nervios.

–           Constato, decebut, que determinada esquerra catalana, desesperada per trobar federalistes, fa bona cara a un manifest d’unionistes camuflats.

Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: