Skip to content

ESQUERRA – SOM VIC

Març 27, 2011

A Vic, dir “Joan Freixanet” equival a parlar de tota una institució. Referent en el món del comerç com a destacat artesà-cistellaire, història viva de l’atletisme vigatà, recuperador, els anys 70, de la secció local d’Esquerra Vic… en Joan, als seus més de 80 anys, tanca com a últim suplent la llista dels 31 noms de la candidatura d’Esquerra-Som Vic a les municipals del 2011.

En Joan ens ha fet, per a cadascun dels/les 31, l’emblema que veieu a la fotografia. A partir de les seves explicacions i l’aportació de collita pròpia, aquí va la meva interpretació: la C és el territori, el Principat de Catalunya on està empeltada la ciutat de Vic. Les quatre barres són el catalanisme, centrat des de fa segles en la lluita per l’alliberament social i nacional de la Nació completa, és a dir, dels Països Catalans.

Un catalanisme del que Vic ha estat referent, tot i que aquí la lluita s’ha centrat massa sovint únicament en l’alliberament nacional, oblidant que la defensa de la Nació és també la defensa dels drets de les persones que la composen. Des del projecte de Som Vic volem recollir el llegat d’aquest catalanisme vigatà, projectant-lo cap a un futur obert, intens i renovador. L’emblema creat per en Joan serà, sens dubte, un dels millors símbols de tot plegat. Moltes gràcies, amic!
Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: