Skip to content

JOSEFINA MASES, IN MEMORIAM

Setembre 26, 2010
Començo el comentari posant un enllaç que porta a la mítica llista de Nacionalistes d’Esquerra per la circumscripció de Barcelona a les eleccions de l’any 1980 al Parlament de Catalunya. Llegiu-ne el noms i digue-me, amb el cor a la mà, si creieu que mai tornarà a haver-hi una llista tan potent com aquella. Persones concretes, sí. Però tantes, i juntes, ho dubto.

.
El cas és que ella hi era. Com a cinquena suplent, això sí. Mai no la vaig arribar a tractar a fons, però no calia. El capteniment de Josefina Mases i de Ballester, germana d’en Jordi Carbonell i de Ballester i mare del meu bon amic Jordi Rossell, qui m’ha fet saber que aquesta matinada ens havia deixat, era evident a primer cop d’ull. Formava part d’aquella gent independentista i d’esquerres, o d’esquerres i independentista, que és el mateix, que s’ha passat tota la vida picant pedra sense voler aparentar ni destacar. Treball, treball, i treball.

.
La vaig conèixer a l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra, de la que el seu germà n’era President, i hem coincidit en aventures posteriors. Ara que sé que ja no hi és -físicament, perquè el seu exemple serà perenne- no puc deixar de pensar amb quina frivolitat tractem de vegades allò que considerem important, fonamental, bàsic. Amb quina inconsciència som capaços de creure que allò pel que hi ha gent que ha lluitat tota una vida fins el final, nosaltres ho aconseguirem així, com si res, només fent petar els dits. L’alliberament nacional, l’alliberament social, són massa importants com per frivolitzar-los al nivell d’un joc de criatures. Jo, per sobre de tot, tinc clara una cosa: la memòria de lluitadores i lluitadors com la Josefina Mases no s’ho mereix.

.
Descansa en pau, companya. És el que et correspon. A nosaltres ens pertoca seguir el teu exemple. Continuar la lluita.
Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: