Skip to content

LES DECLARACIONS D’EN VALDANO

Agost 30, 2009

Ja ho sé, que ja han passat alguns dies des de les darreres i sonades declaracions de Valdano, però hi havia coses més importants de les que parlar. De tota manera, i per allò de les “notícies d’estiu”, que sembla que no han de ser gaire serioses, podríem comentar-les una mica. Prescindeixo d’allò d’Ibrahimovic, Cristiano, Kaká i el Bisbe. Prescindeixo també del tema Milito. M’interessa especialment allò de que El Barcelona mira desde Cataluña hacia adentro, el Madrid desde España hacia fuera. Té mèrit, aquest xicot. Creu que amb una sola i pretesament brillant frase canviarà de cop la tradició tancada de la Meseta, perfectament definida pel ¡Que inventen ellos! d’Unamuno, i li penjarà la llufa al catalanisme, habitualment molt més obert i europeista. I com la recolza, la frase en qüestió? Llegiu, llegiu: Aquí será difícil que algún jugador diga ¡Viva el Real Madrid y viva la Comunidad de Madrid! (en contraposició al clàssic Visca el Barça i Visca Catalunya!)
I és clar que no, senyor Valdano! Com vol que algú (sigui jugador del Madrid o sigui el que sigui) entoni un Visca destinat a una cosa que no existeix, a un invent, a una entelèquia? La Comunidad de Madrid? Si us plau! Cridar visques a una nació entra dins del possible, probable, previsible, fins i tot del que ve de gust fer. Però cridar per una cosa forçada, entrada amb calçador, és tota una altra història.
Sort que sempre hi ha gent sensata, fins i tot al Madrid, i un tal Iker Casillas s’ha preocupat per posar les coses a lloc: quan un jugador del Madrid té ganes de fer un visca del tipus del que comentem, diu, sense embuts i sense manies: ¡Viva el Madrid y viva España! Cadascú representa el que representa…
Anuncis

From → Uncategorized

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: